Pieter van Geel wint 24e Pinkster Boule bij Sieben

 Pieter van Geel uit Roosendaal heeft de 24e editie van Pinkster Boule op zijn naam geschreven. Het jeu-de-boules-evenement werd voor de verandering opgeluisterd met live muziek van de lokale tributeband Clouseau Ofzo.

Het traditionele jeu-de-boulestoernooi van Sieben Recreatie op Recreatiepark De Stok had alle omstandigheden mee deze keer. Heerlijk droog weer, maar ook niet zo warm dat iedereen naar het strand vlucht.

Enkele tientallen bouleurs – onder wie verschillende wedstrijdspelers van De Bommequette en de boule-afdeling van Thor – meldden zich bij hoofdscheidsrechter en zelf tweevoudig kampioene Liesbet Vissers.

“Dit is een citaat weet u wel”

Van een tot zes uur werden de ballen geplaatst en getireerd dat het een lieve lust was. De deelnemers werden elke spelronde bij loting in nieuwe doublettes en triplettes opgedeeld. Op basis van de persoonlijke scores leverde dat uiteindelijk een beslissend eindspel op met zes spelers.

Die finale werd gewonnen door Pieter van Geel, die 5 punten mocht toevoegen aan zijn totaal van 37, waarmee hij ver buiten bereik van al zijn opponenten bleef. Tweede werd Angela Schuurbiers, die 33 punten bij elkaar speelde en nummer drie was Cor Posthumes met 26 punten.

Volgend jaar wil de organisatie uitpakken met een extra feestelijk programma in verband met de 25e editie.

 FOTO BOVEN: Winnaar Pieter van Geel ondergaat gedwee het traditioneel ceremonieel dat de kampioen van Pinkster Boule dient te ondergaan.